Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Ето единственият правилен начин да съхраним динята сочна

Ето единственият правилен начин да съхраним динята сочна Снимка: iStock

Ингрид Ейбрахам е член на американската Асоциация по хранене и диететика, но извън научната си дейност има и ферма за плодове и зеленчуци със съпруга си Лий.

Свикнала е от малка да отглежда сама храната си и се е научила как да я съхрани свежа и прясна за дълго време.

Ингрид гледа домати, краставици, ябълки и круши и пред Simply Recipes казва, че всички те виреят чудесно в топло и дори горещо време.

Това с пълна сила важи и за дините, които фермерката отглежда.

Затова според нея единственият правилен начин да се съхранява динята е на стайна температура.

Снимка: iStock

Тя обяснява, че динята съдържа ликопен, който помага клетките ѝ да се съхранят максимално дълго при високи температури. Заедно с това се запазват и вкуса и текстурата на плода.

Важно е все пак динята да не е на пряка слънчева светлина.

И все пак Ингрид уточнява - кората на динята е най-добрата ѝ обвивка за съхранение. За предпочитане - извън хладилник, защото от ниските температури ликопенът ще се "стегне" и ще направи динята по-зърнеста и не толкова сладка и сочна.

Фермерката съветва и да ядем динята възможно най-скоро след закупуването.

А как да си изберем сочна диня - четете тук:

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.

Най-четените