Омлет със спанак и козе сирене

Здравейте,

Омлетът не е лесна работа. Можем от опит да кажем, че е тънка.

Ако е добре приготвен, трябва да е пухкав. За някои французи идеалният омлет е малко лигав, но пък ние не сме французи, нали...

Рецептата, която ви предлагаме, е с козе сирене, което придава по-особен аромат на ястието.

Начин на приготвяне

Нарежете бялата част на лука на тънки колелца и запържете за минута в 2 с.л. зехтин.

Добавете нарязания спанак, разбъркайте добре, посолете и подправете с черен пипер.

Оставете на котлона за 2-3 минути, колкото спанакът да омекне и извадете в купичка.

Разбийте яйцата, посолете и подправете с черен пипер.

В същия съд налейте малко зехтин и разтопете маслото.

Изсипете яйцата и оставете леко да стегнат.

Отгоре разпределете натрошеното сирене и сместа от спанак и лук.

Оставете за 3-4 минути, за да омекне сиренето и омлета да получи златиста коричка, но без да препържвате.

Отделете внимателно омлета от стените на съда и изсипете в чиния, като същевременно прегънете омлета на две.

Поднесете с препечени филийки хляб и зеленчуци.

Добър апетит.

#1 Borracho 01.08.2012 в 16:06:41

козе сирене? Ям всякакви сирена и кашкавали, от краве, от овче, от биволско ама козе не мога и не мога. Само гато го доближа до устата си и ми се стяга гърлото и получавам автоматичен рефлекс за повръщане..... Развалихте хубавия омлет!

#2 post deluvian 02.08.2012 в 18:02:11

това звучи лесно и лятно, ще пробвам, дано да може да се направи със замразен спанак, нямам нерви да мия суров спанак - обикновено върви с половин килограм пясък бонус, да не говорим какво се случва със сифоните и каналите,

#3 fALLEN 02.08.2012 в 19:11:47

ами пробвай с друго сирене, ако тва не те кефи. аз пък си правех преди един друг омлет - пак сирене, но и пресен магданоз и копър, по малко. може и гъби.

#4 fALLEN 02.08.2012 в 19:12:15

със сигурност може и със замразен. аз пресен несъм виждал наскоро (по магазините).

Новините

Най-четените