Всички можем да изброим поне пет вида от онези митични храни, които сме възприели за "здравословни" само защото сме чули за тях по телевизията или от някой познат.
Въпреки че някои от тях са ни органично неприятни - продължаваме да ги купуваме, защото сме убедени, че са полезни за здравето ни.
Да вземем за пример бадемовото мляко. Мислите ли, че течността от ядките е по-хранителна от млякото, издоено от крава?
А манията по розовата хималайска сол? Дали това е здравословен навик или напълно безсмислен харч?
Business Insider разговаря с професионалния диетолог Анди Белати, който обяснява кои храни са "здравословни" и кои не заслужават този етикет.
Резултатите определено ще ви изненадат. Вижте повече в галерията.
Това, че мюслито не е чак толкова полезна храна, много ми хареса, защото се чудех, как да оправдая пред себе си, желанието да го изхвърля от шкафа...